Hirdetés

A Samsung elképesztően nagy MicroLED kijelzői egészen új szerepet kapnak



|

Méghozzá egy dél-koreai vállalattal kötött megállapodást a gyártó.

Hirdetés

A virtuális megoldások óriási segítségét jelenthetnek egy-egy film vagy sorozat forgatási munkálatainál, mivel az újabb technológiáknak köszönhetően a készítők olykor sokkal élethűbb környezetet képesek elénk varázsolni digitálisan. Például a Disney+ kínálatában debütált The Mandalorian sorozat esetében is használtak méretes paneleket bizonyos helyszínek megalkotásához, és úgy tűnik, a jövőben a Samsung is ki szeretné venni a részét a buliból.

Hirdetés

A gyártó ugyanis megállapodást kötött a dél-koreai CJ ENM csapatával, így a The Wall néven ismert, MicroLED-es technológiát használó TV-ik hamarosan produkciók fontos részei lehetnek. A CJ ENM az új, Phadzsuban nyíló létesítményében szeretné majd hasznosítani a Samsung gigászi képernyőit, de a stúdió egyébként korábban megegyezett már az Epic Games csapatával is az Unreal Engine használatával kapcsolatban.

A tervek szerint a Samsung egy ovális alakú és 20 méteres átmérőjű főképernyőt szerel fel a CJ ENM új produkciós helyszínén, és a kijelző magassága akár a 7 métert is meghaladhatja majd.

Habár ez az új, LED-es díszletet, videojátékos motort és a virtuális valóságot használó technológia egyelőre leginkább csak a nagyobb produkcióknál elérhető, simán benne van a pakliban, hogy jó néhány év múlva már ez lesz a megszokott eljárás a filmiparban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.