Hirdetés

A Samsung és a Xiaomi profitálnak a Huawei nehézségeiből



|

Egyre több jelentés mondja azt, hogy alaposan visszaesett a Huawei okostelefonok iránti kereslet, egyes elemzők pedig már a márka európai eltűnéséről beszélnek.

Hirdetés

Ahelyett, hogy rendeződne a Huawei helyzete, minden nap csak rosszabb lesz, ugyanis egyre több óriáscég jelenti be, hogy megszakítja a kínai óriással az együttműködést. Amerika és Kína pedig több jelentés szerint is egyszerű bábunak tekinti a Huawei-t a kereskedelmi háborúban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy sok régióban óriási mértékben visszaesett a kereslet a Huawei és Honor okostelefonok iránt, azóta pedig újabb hasonló jelentések futottak be. 

Hirdetés

A Reuters például a PriceSpy jelentésére hívta fel a figyelmet. Állítólag nem csak a tech cégek és a szolgáltatók kezdtek el elfordulni a Huawei-től, hanem a fogyasztók is: az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a kínai cég készülékeinek népszerűsége. A britektől például feleannyi kattintást kapnak a Huawei eszközök, globálisan pedig 26 százalékkal csökkent a kattintások száma. 

A PriceSpy a finn, francia, norvég, svéd és brit fogyasztókra is rálát, és azt mondja, hogy a Huawei körüli nehéz helyzet a Samsungnak és a Xiaominak kedvez azokon a piacokon, ahol meggyengül a Huawei. Ezen márkák kattintásai 13 és 19 százalékkal nőttek ugyanis. 

A Huawei augusztus 19-ig kapott haladékot, addig kellene, hogy Amerika és Kína rendezzék a vitás ügyeiket. Az optimistább szakértők szerint ez a helyzet már nem tart sokáig, és lehet, hogy Donald Trump meg is kapja, amit akar. Az viszont biztos, hogy a Huaweinek hosszú időbe telik majd talpra állni mindebből. 

A pesszimistább vélemények szerint lehetetlen megmondani, hogy mit hoznak a következő hónapok, de az már most látszik, hogy Európában és Ázsiában is alaposan megcsappant a kereslet a Huawei eszközök iránt. A Fubon Research és a Strategy Analytics elemzői konkrétan már azt jósolják, hogy amennyiben a Huawei elveszíti az Androidot és a Google-szolgáltatásokat, akkor jövőre már teljes mértékben eltűnik majd a nyugat-európai piacról, amelyért oly nagy erőkkel harcolt az elmúlt években. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.