Hirdetés

A Samsung Galaxy S23 új funkciója megvéd a vírusos üzenetektől



|

Idővel a régebbi készülékek és a külsős fejlesztésű appok is megkapják az új védelmi megoldást.

Hirdetés

Aki kicsit is figyel az online biztonságra, az már réges-rég megtanulta, hogy a saját érdekünkben nem nyitunk meg teljesen ismeretlenektől érkező gyanús e-maileket, nem kattintunk mindenféle jöttment URL-ekre és nem utalunk pénzt átmeneti anyagi gondokkal küzdő nigériai hercegeknek.

Van azonban egy támadási forma, ami ellen még tudatossággal is nagyon nehéz védekezni, ez pedig az úgynevezett zero-click kártevőké, amelyekkel a hackerek úgy veszik át az uralmat az eszközök felett, hogy ahhoz tulajdonosnak egyetlen óvatlan mozdulatot sem kell tennie. A frissen megjelent Samsung Galaxy S23-széria ettől is igyekszik megvédeni a felhasználókat.

Hirdetés

A koreai gyártó a hivatalos weboldalán számolt be a Samsung Message Guard nevű megoldásról, amely kifejezetten a fotós formában érkező zero-click malware-eket szűri ki. A védelem a Samsung Messages és a Messages by Google platformokban aktív, a biztonságról pedig azzal gondoskodik, hogy eleve elkülöníti a beérkező képeket a készüléktől, majd kártevők után kutatva átvizsgálja őket.

A fotókban megbúvó fertőző kódok ezzel nem juthatnak célba, és nem is tudnak kárt okozni. A Samsung Message Guard a PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP és WBMP formátumokkal kompatibilis, a gyártó pedig azt ígéri, hogy később külsős fejlesztésű üzenetküldő platformok számára is elérhetővé teszi.

Hogy erre mikor kerül sor, azt nem közölte a cég, ami viszont remek hír, hogy idővel a Samsung egyéb okostelefonjai és táblagépei is támogatni fogják a védelmi funkciót.  A hivatalos leírás alapján a OneUI 5.1, vagy magasabb verziószámú eszközök kerülnek be a szórásba, vagyis akik megkapták, vagy  megkapják az Android 13-as frissítést, azok a jövőben a Message Guardra is számíthatnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.