Hirdetés

A Samsung Galaxy S9 már most elérte az 5G-s sebességet



|

A spanyol Telefónica a jelenlegi LTE-hálózaton vitte véghez a bravúrt, vagyis stabil 1 Gbps-os letöltést a hétköznapi környezetben.

Hirdetés

Közeledik az 5G-s korszak, de a kezdetekben leginkább csak annyi előnye lesz a technológiának, hogy a válaszidő és a terhelhetőség javul, vagyis ugyanarra a toronyra több eszközt lehet majd csatlakoztatni. 

Hirdetés

Ami a sebességeket illeti, a 20 Gbps-ot csak laborkörülmények között lehet elérni, a valódi életben végzett tesztek inkább 490 Mbps-os eredményeket adnak az átlagfelhasználóknak. A piacon viszont már most vannak olyan készülékek, amelyek elérhetik az 1 Gbps-os átviteli értéket. 

Ezt szerette volna bebizonyítani a spanyol Telefónica szolgáltató is, amely a jelenlegi hálózatot 4,9G-s LTE Advanced Pro néven emlegeti. Fogott a cég egy Galaxy S9-es okostelefont, és az abban lévő gigabites LTE-modemnek hála tartós, stabil 1 Gbps-os letöltési sebességet ért el, hétköznapi, valós környezetben. 

Mindez azt jelenti, hogy a Galaxy S9 után megjelenő készülékek többsége (vagy amiben új Snapdragon 8xx SoC lesz) képes lesz a 4,9G-s sebességekre - ha a hálózat ezt lehetővé teszi. A pletykák szerint a Galaxy S10 már 5G-képes lesz, így mindenki arra vár, hogy mit lép az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.