Hirdetés

A Samsung gyárthatja a Snapdragon 865-öt



|

A jelek szerint a TSMC helyett a Samsung gyártja majd a Qualcomm következő csúcslapkáját, a Snapdragon 865-öt.

Hirdetés

A Samsung több komoly ügyfelet is megszerzett magának a 7 nm-es EUV gyártástechnológiájával. Dél-koreai források szerint a Qualcomm is a Samsungot választotta, így a TSMC helyett a rivális gyártja majd a Snapdragon 865-ös csúcslapkát. 

Hirdetés

A megállapodás állítólag még nem végleges, de a tárgyalások hamarosan befejeződnek. Mindez pedig azért nagyon érdekes, mert a Snapdragon 845-öt és a Snapdragon 855-öt a TSMC gyártotta, azelőtt pedig a Samsungnak volt köszönhető a 820-as és 835-ös SoC. 

A Qualcomm szerint a Samsung 7 nm-es EUV technológiája fejlettebb, mint a TSMC 7 nm-es megoldása. Egyes pletykák szerint pedig két Snapdragon 865 is jöhet: egy sima, valamint egy X55 5G-s modemmel felszerelt. 

A Samsung emellett NVIDIA GPU-kat is gyárt majd, ami szintén érdekes, hiszen az NVIDIA hosszú távon a TSMC partnere volt. Az Ampere architektúra 7 nm-es lesz, ami nagy váltás a 12 nm-es Turing után. 

Szintén megnyerte a Samsung az IBM-et az új Power processzorok kapcsán, és természetesen az új Exynos SoC is ezzel az eljárással készül majd. Februárban a Samsung újabb gyártósorokat állít szolgálatba, hogy eleget tegyen a megugrott keresletnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.