Hirdetés

A Samsung HDR10+ megoldása már alkalmazkodik majd a fényviszonyokhoz



|

A gyártó azt ígéri, hogy a Samsung HDR10+-ba beépülő technológiának köszönhetően olyan minőségben élvezhetjük a filmeket, ahogy azt a rendezők megálmodták, még akkor is, ha rosszabbak a fényviszonyok a kijelző körül.

Hirdetés

Valószínűleg mind emlékszünk még azokra az időkre, amikor ha rossz szögben ültünk le a tévénk elé, akkor szinte semmit nem láttunk a képből a fényviszonyok miatt. Mostanra persze a legtöbb új tévénél nincs ilyen probléma, de javulni mindig van hova. A Samsung most bejelentette, hogy készülékeiket felszerelik egy szenzorral, mely segít a lehető legjobb képminőség előállításában.

A HDR10+-szal szerelt tévéket kiegészítő technológia lényege, hogy egy beépített szenzor segítségével felméri a televízió körül lévő fényviszonyokat és ennek megfelelően állítja be a fényerősséget, ráadásul ezt egy film esetében minden jelenetnél képes változtatni, ha szükséges.

Hirdetés

Persze ha valaki nem szeretné, hogy a tévéje önállóan végezze a beállításokat, annak sem kell aggódnia, hiszen ez a funkció csak a Filmmaker módban működik majd.

A cég bejelentésében az áll, hogy a 2021-ben és az után megjelenő 4K tévés felhozataluknál debütál a HDR10+. Az Amazon Prime Video egyből lecsapott a felkínálkozó lehetőségre, és bejelentették, hogy a szolgáltatásuk tartalmait optimalizálják a Filmmaker módhoz, így mindenki úgy nézheti majd azokat, ahogyan azt a filmkészítők eredetileg elképzelték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.