Hirdetés

A Samsung is gördülő és csúsztatható kijelzőket készítene



|

A Samsung elkezdett dolgozni egy olyan koncepción, amivel a telefonok kijelzője csúsztatható vagy gördíthető lesz.

Hirdetés

Nem olyan régen az hajlítható kijelzős telefonok egy egészen tudományos-fantasztikus dolgoknak tűntek, de a gyártási folyamatok és az anyagok javulásával ezek a készülékek egyre gyakoribbá váltak, bár áruk még mindig az egekben van. Most a Samsung egy új alternatíva kidolgozásában mesterkedik. 

A legördülő és csúsztatható megoldás két különböző megközelítést jelent a megnövelt képernyők elérése érdekében, viszont a végeredményt illetően hasonlóak lennének. Egyelőre még nem tudni, hogy ezeket a kijelzőket csak okostelefonokhoz vagy esetleg televíziókhoz is tervezik, de még az is lehet, hogy a Samsung nem saját eszközeihez, hanem más gyártóknak készítene ilyen paneleket.

Hirdetés

Azonban korántsem a Samsung az egyetlen, aki gördülő vagy csúsztatható készülékeken dolgozik. A TCL ugyanis azt ígéri, hogy 2021 folyamán piacra dob valamilyen rugalmas kijelzővel ellátott okostelefont vagy tabletet.

Az LG a hónap elején pedig egy rövid videoklipben mutatta be a Rollable-t:

Egyelőre kevés információt lehet tudni arról, hogy az ehhez hasonló készülékek mikor lesznek elérhetőek a fogyasztók számára, de mi kíváncsian várjuk a fejleményeket, amelyekről természetesen be is fogunk számolni.

Nektek melyik tetszik jobban, az összecsukható vagy a gördülő/csúsztatható megoldás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.