Hirdetés

A Samsung is kap 3,5 milliárdot a Google-től



|

A Google a jelentések szerint igen komoly összegeket költ rá, hogy a legjobb okostelefonokon a cégé maradjon az alapértelmezett kereső.

Hirdetés

A Google a jelek szerint komoly licencmegújítási hullámba kezdett, ugyanis dél-koreai elemzők arról beszélnek, hogy az óriás akár 3,5 milliárd amerikai dollárt is kifizet a Samsungnak azért, hogy az alapértelmezett kereső a cégé maradjon a gyártó okostelefonjain. 

Hirdetés

A Galaxy S8 kezdőképernyője mindent elárul - a Google keresősáv éppen a főképernyő közepén fekszik, és nagyon sok Samsung készüléken van még így. 

A Google a befektetést a tervek szerint visszahozza a reklámokból, vagyis mindkét fél jól járhat. Az igen magas licencdíjak persze mutatják, hogy milyen fontos lett manapság a mobilos keresés és a mobilos reklámbevétel. 

Alig néhány napja derült ki az is, hogy a Google 3 milliárd dollárt fizet az Apple-nek azért, hogy az alapértelmezett kereső maradjon az iPhone és iPad készülékeken. Ez az összeg a háromszorosa annak, amit a Google 2014-ben fizetett az Apple-nek. Minden bizonnyal ez jó tárgyalási alap volt a Samsung számára is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.