Hirdetés

A Samsung is leállítja termékei forgalmazását Oroszországban



|

Az ukrán kormány kérésére újabb nagy tech cég csatlakozik a háború elleni tiltakozáshoz.

Hirdetés

Tovább gyűlnek a felhők az Ukrajnát lerohanó Oroszország felett, amelyre a nyugati országok egy egész sornyi gazdasági-politikai szankciót vetettek ki, mélyrepülésbe taszítva a nemzeti valuta, a rubel árfolyamát.

A tiltakozáshoz a tech cégek is csatlakoztak, az elmúlt napok során mások mellett az Intel, az AMD, a Microsoft és az Apple is bejelentették, hogy szüneteltetik a termékeik oroszországi szállítását és árusítását. Az Apple azt követően döntött így, hogy Ukrajna miniszterelnök-helyettese, Mihail Fedorov levélben kérte az orosz App Store leállítására, egyébként eredménytelenül.

Hirdetés

Azóta a Samsung vezérigazgatója is kapott egy hasonló felhívást, a koreai óriás pedig beállt a sorba. A Bloomberghez eljuttatott közleménye alapján a Samsung szünetelteti az összes terméke oroszországi forgalmazását a chipektől az okostelefonokon át az egyéb fogyasztói eszközökig. A vállalat továbbá 6 millió dollárt adományoz Ukrajna megsegítésére, ebből 1 milliót elektronikai termékek formájában.

"Gondolataink mindazokkal vannak, aki érintettek [a konfliktusban], az elsődleges feladatunk pedig, hogy biztosítsuk valamennyi alkalmazottunk és a családjuk biztonságát."

- írta a Samsung. A cég okostelefonjai a becslések szerint 30%-os részesedéssel vezetik az orosz piacot, az ottani eladások pedig 4%-ot tehetnek ki a Samsung globális, mobilokból származó bevételeiből. A félvezetők eladásában ez az arány csak 0,1%, a vállalatnak viszont van egy TV-gyára is a nyugat-oroszországi Kalugában, melynek kapcsán nem tudni, hogy folytatódik-e a termelés.

A Bloomberg beszámolója kiemelte, hogy az Egyesült Államok exporttilalmi szankciói ugyan felmentést adtak a koreai vállalatoknak, de a tengeri és a légi teherszállítási cégek oroszországi tevékenységének felfüggesztése komoly akadályt gördít az export elé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.