Hirdetés

A Samsung maga alá gyűri az Intelt



|

A világ legnagyobb chipgyártójává lép elő a Samsung, amely árbevételben még az Intelt is lekörözi.

Hirdetés

A Nomura Securities legutóbbi jelentése szerint a Samsung rövidesen túlszárnyalja az Intelt, és ezzel a világ legnagyobb félvezetőgyártójává válik. 

Hirdetés

Ez hatalmas eredménynek tekinthető, elvégre az Intel évtizedek óta a chipgyártás éllovasa. Az elmúlt negyedévben azonban a jelek szerint 15 milliárd dolláros eladásnak örülhetett a Samsung (félvezetők eladásából), míg az Intel 14,4 milliárdos árbevételt generált. 

Miközben 2-3 évvel ezelőtt a Samsung árbevételének és nyereségének a nagyját a Galaxy S szériás csúcskészülékek adták, addig mostanra olyan szerteágazó területekről folyik be a rekordmértékű nyereség a céghez, mint a chipek, kijelzők, RAM-ok és egyéb alkatrészek. 

A Samsung számára ezek miatt igazából már nem is kulcsfontosságú a Galaxy S8 sikere vagy annak mértéke - és a cég 18 milliárd dolláros befektetése is mutatja, hogy nem mond le az elsőségről semmilyen területen. 

Ezekből a fejlesztésekből a Galaxy készülékek persze csak profitálhatnak, és mivel a legújabb és legjobb hardvereket kapják, a riválisokat is rendre lekörözhetik. Az Intel kénytelen lesz felkészülni a Samsung-korszakra - pedig az első, 1993-ban érkezett Pentium CPU után úgy tűnt, örökké az élen marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.