Hirdetés

A Samsung maradt a mobilpiac királya



|

A második negyedévben még mindig a Samsung van az okostelefon-piac élén, de jól teljesített a második Huawei is.

Hirdetés

A Strategy Analytics és a Counterpoint Research egyaránt kiadták az okostelefonok eladásaira vonatkozó, 2019 második negyedévét vizsgáló jelentésüket. A várakozásoknak megfelelően a piac zsugorodott tavalyhoz képest. 

Hirdetés

Ennek ellenére a Samsung és a Huawei is tudták növelni az eladásaikat és a piaci részesedésüket. A Strategy Analytics szerint a globális eladások 2,6 százalékkal csökkentek, eközben a Samsung és a Huawei eladásai 1,9 és 1,7 százalékkal emelkedtek. Az Apple pedig 0,7 százalékos visszaesést könyvelt el. 

A Xiaomi és az Oppo fért még be a top 5-be, 9,4 és 8,7 százalékos piaci részesedéssel, enyhén jobb eredményekkel, mint tavaly ilyenkor. A Xiaomi eladásai mindenesetre stagnáltak, az Oppo pedig visszaesést tapasztalt. 

A másik elemzőcég nagyjából ugyanezekre az eredményekre jutott (bár csak 1,2 százalékos globális visszaesést tippelnek). Szerintük a Samsung piaci részesedése 20, a Huawei-é 16 százalék körül van, míg az Apple-nél valamivel 10 százalék fölött áll ez a mutató. 

Említést érdemel a HMD Global is, amely 20 százalékkal több okostelefont szállított le, mint 2018 második negyedéve során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.