Hirdetés

A Samsung megcsinálja, amit az Apple nem tudott



|

Úgy néz ki, hogy csak lesz azért kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó, például a Galaxy Note 9-en.

Hirdetés

Az LG G6 és a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ olyan trendet indítottak el, amelyben a keret nélküli kijelzők száműzik az okostelefonok előlapjairól az ujjlenyomat-olvasókat. 

Hirdetés

Bár "vészmegoldásként" a hátlapra költöztek a szenzorok, a gyártók rég szeretnék a kijelző alá helyezni azokat. Sajnos az állandó technológiai nehézségek miatt még a Samsung és az Apple is kénytelen volt lemondani a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóról. 

Az Apple teljesen elhagyta a szenzort, és a TrueDepth kamerával, valamint a Face ID-val újított - Ming-Chi Kuo szerint az androidos gyártók ennek a robotos verzióján dolgoznak, vagyis az androidos mezőny is áttér jövőre a 3D-s arcfelismerésre. 

Kuo szerint ennek ellenére a Samsung nem mondott le az ujjlenyomat-olvasókról, és a Galaxy Note 9 valóban az első lesz, amely a kijelzőbe ágyazza a szenzort. 

Elvileg a Synaptics, a BeyondEyes, a Samsung LSI és az Egis is gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Samsung fő beszállítói legyenek, a BeyondEyes és a Samsung LSI már működő prototípusokat is küldött a gyártónak. 

Kuo szerint egyébként a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó csak addig lesz érdekes, amíg elkészül a Samsung saját Face ID-ja. Íriszszkennere már most is van a Samsungnak a zászlóshajókon, 3D-s arcfelismerést azonban még nem tudnak az eszközei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.