Hirdetés

A Samsung megvillantotta az első összehajtható okostelefonját



|

A Samsung végre hivatalosan is bemutatta az Infinity Flex kijelzőjét, amely bizonyíték arra, hogy jön az első igazán komoly összecsukható okostelefon.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy közeledik az összehajtható okostelefonok kora, és az is tiszta volt, hogy a Samsung töri majd az utat. A gyártó San Franciscóban tartott fejlesztői konferenciáján most végre betekintést nyerhettünk a jövőbe: bemutatkozott az Infinity Flex kijelző. 

Hirdetés

Összecsukva normál okostelefonnak néz ki a Samsung által megvillantott készülék, kinyitva viszont 7,3 hüvelykes képernyőjű eszközzé változik. 

A Samsung több évnyi kutatás és fejlesztés után alkotta meg ezt a panelt, olyan polimer védőréteggel, ami elég hajlékony, de közben kemény is. Hajlítható ragasztóra is szükség volt a rétegek együtt tartásához. 

A készülék összezárva okostelefon módban működik, és egy Galaxy Note 9 méreteivel bír, csúnyább kiadásban. Szétnyitva táblagépes módba vált. A belső kijelző a nagyobb, a külsőhöz egy másik panelt használ a Samsung. A CNET szemfüles szakembere elcsípte, hogy a 7,3 hüvelykes képernyő 1536 x 2152-es felbontással és 4,2:3 képaránnyal dolgozik, míg a külső panel 4,58 hüvelykes, 21:9-es képaránnyal és 840 x 1960-as felbontással. Lesznek fejlett multitaskingos módok is, három app lesz tablet módban egyszerre futtatható. 

Az első összecsukható okostelefonnak egyelőre nem adott nevet a Samsung, sőt, dátum sincs a megjelenéshez. A sorozatgyártás a következő hónapokban indul, így 2019 elején érkezhet a készülék. Lehet, hogy a végleges verziót a februári MWC-n mutatja be a Samsung. 

Fontos adalék, hogy a Samsung és a Google együtt dolgoznak azon, hogy az Android a hajlékony képernyőket is natív módon támogassa. Ez azt jelenti, hogy az Android és az appok automatikusan reagálnak majd a különféle módokra és képernyőkre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.