Hirdetés

A Samsung szerint a hajtogatós telefonok népszerűsége hamarosan beelőzi a Galaxy S-szériáét is



|

Merész kijelentést tett a Samsung mobilos divíziójának fejese.

Hirdetés

A Samsung néhány napja mutatta be a legújabb hajtogatós mobiljait, a táblagéppé alakítható Z Fold 4-et és a szuper trendire fazonírozott Z Flip4-et, amelyek a következő év során hivatottak biztosítani, hogy az időben kapcsoló gyártó továbbra is piacvezető maradjon ebben a fiatal szegmensben.

A koreai cég komoly erőforrásokat fektetett a hajtogatós offenzívába, s ennek megfelelően minden lehetőséget megragad, hogy népszerűsítse a kategóriát, most éppen egy egészen merész kijelentéssel szolgálva a jövő alakulásáról.

Hirdetés

A The Korean Herald szerint ugyanis Roh Tae-moon, a Samsung Electronics okostelefonos üzletágának fejese azt találta mondani, hogy néhány éven belül az origami-készülékek fogják kitenni a Samsung prémium mobilos eladásainak több mint a felét.

"2025-re a hajtogatós elemek a Samsung teljes prémium okostelefon-szállításának több mint 50 százalékát fogják kitenni. Az összehajtható készülékek lesznek az okostelefonok új standardjei."

- mondta a vezető a Z Fold 4 és a Z Flip 4 bemutatóját követően. Ha a jóslata igaznak bizonyulna, az azt jelentené, hogy három év múlva már több fogyna a Z-modellekből, mint a nagy múltú Galaxy S-széria képviselőiből. Ez pedig még azzal együtt is meredek elvárásnak tűnik, hogy az S-sorozat az utóbbi időszakban teret vesztett a prémium szegmensben az Apple és a kínai gyártók javára.

Akárhogy is legyen, annyi bizonyos, hogy a hagyományos zászlóshajókkal ellentétben a hajtogatós piacon bőven van még hely a növekedésre: a Counterpoint Research elemzőcég szerint az idén már 16 millió ilyen készülék találhat gazdára, míg jövőre  26 millióra ugrik a számuk. A Z Fold4-ből és a Z Flip4-ből pedig a várakozások alapján 9 milliót sikerülhet eladni, ami közel kétmillióval fejelheti meg az előző generáció eredményét.

A Samsungnak ugyanakkor résen kell lennie, mivel ez a szegmens is kezd egyre zsúfoltabbá válni. Az utóbbi időben az Oppo, a Xiaomi a Vivo és a Honor is belépett a piacra, nem is beszélve az olyan régebbi motorosokról, mint a Motorola és a Huawei. Ha pedig hihetünk a pletykáknak, már az Apple és a Google műhelyében is készülnek a rivális ajánlatok, amelyek közül az előbbi lehet igazán veszélyes a koreaiak prémium készülékeire.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.