Hirdetés

A Samsung újabb területen versenghet az Apple-lel



|

A dél-koreai gyártó saját headsetet adna a metaverzumért rajongók fejére.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre több hír érkezett az Apple állítólagos headsetjéről, amivel a virtuális és a kiterjesztett valóság előnyeit élvezhetik majd a felhasználók, és így természetesen a metaverzumba is beléphetnek.

Jó esély van tehát arra, hogy az almás vállalat már idén leleplezi új kütyüjét, de korábbi hírek szerint a Google is dolgozik egy ilyen megoldáson, és az sincs kizárva, hogy még egy harmadik konkurenciával is számolni kell.

Hirdetés

A Samsung fejese, Han Jong-hee az idei Mobile World Congress során elég egyértelműen utalt arra, hogy ők is egy saját termékkel közelednének jobban a metaverzumhoz.

"A metaverzumhoz kapcsolódó eszközökről beszél most mindenki, szóval mi is belefogtunk valamibe, hogy haladjunk a trenddel. Nem fog sokáig tartani. A tökéletességre törekszünk, miközben készülődünk az indulásra."

- nyilatkozta Han.

Egyébként ez a terep sem teljesen ismeretlen a dél-koreai óriás számára, hiszen korábban több évig is elérhetőek voltak a Samsung Gear VR headsetek, amelyek támogatását már megszüntette a gyártó.

A metaverzumok népszerűsége viszont jó apropó lehet a koncepció feltámasztásához, és ha az Apple tényleg bemutatja saját megoldását, akkor a Samsungnak is illene előrukkolnia valamivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.