Hirdetés

A Samsungtól nyúlhatja a nevét az iPhone 15-széria csúcsmodellje



|

Egy közismert szivárogtató szerint jövőre új néven érkeznek a prémium iPhone-ok.

Hirdetés

Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, az Apple még a 2014-es iPhone 6 idején szokott rá, hogy egy alap- és egy drágább modellt is kínál az aktuális mobiljaiból, hiszen ekkor debütált az iPhone 6 Plus, amely méretben, kamerás képességekben és üzemidőben is rálicitált a kisebb testvérére.

A 2019-es iPhone 11-szériával pedig beköszönt a Pro-elnevezés a prémium modelleknél, amelyet a napokban leleplezett iPhone 14-família is követ a 14 Próval és Pro Maxszel. A közismert Apple-szivárogtatónak számító Mark Gurman viszont úgy tudja, hogy jövőre változik a nevezéktan.

Hirdetés

A Bloomberg szerzője a Twitteren osztotta meg, hogy az értesülése szerint 2023-ban már Ultra néven érkezik az Apple legdrágább mobilja. Az újságíró ezt a másik veterán almás szivárogtató, Ming-Chi Kuo posztjára reagálva közölte, aki pedig arról írt, hogy a cupertinóiak jövőre nagyobb különbséget teremtenek a Pro- és az alapmodellek, illetve a jelenleg csak méretben eltérő Pro és Pro Max között.

Az Ultra elnevezés használata azért tűnik logikusnak, mert az Apple Watch most bemutatott strapabíró modellje is ezt viseli, másrészt pedig a Mac számítógépeket hajtó M-chipek csúcskivitelénél is alkalmazza a vállalat. Egy esetleges iPhone 15 Ultra miatt ugyanakkor bizonyára néhány gúnyos megjegyzést is kapna az Apple, hiszen ezt a nevet már a Samsung használja a Galaxy S-széria csúcsmodelljeire és a Tab S 8 Ultra táblagépre, így nem lenne túl eredeti húzás a bevezetése.

Ami pedig Kuo értesülését illeti, a TF International Securities elemzője szerint az Apple szeretne több okot adni a vásárlóknak arra, hogy a drágább iPhone-ok mellett döntsenek, ezért növeli a különbséget az alapmodellek és a prémium variánsok között. Hogy ez milyen módon történhet, az jó kérdés, hiszen már most sem kicsi az eltérés: a Pro-modellek 120 Hz-es kijelzővel, négyszer nagyobb felbontású kamerával és erősebb processzorral érkeznek.

Ha pedig Kuónak teljesen igaza lesz, akkor még tovább bonyolódik a képlet, és az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Ultra között is meredekebbé válik a lépcső. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Kuo és Gurman posztjai hivatalosan is beindították az iPhone 15-ös pletykák szezonját, miközben az Apple még el sem kezdte kiszállítani az iPhone 14-szériát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.