Hirdetés

A Samsungtól tanul a Google új Android rendszere



|

A Samsung egyik legjobb mindig bekapcsolt kijelzős funkcióját építi be a Google az Android 9 Pie-ba.

Hirdetés

A Samsung a jelenlegi zászlóshajóinál nem csak a mindig bekapcsolt kijelzőt támogatja, hanem azt is, hogy azok háttérképet jelenítsenek meg ebben a módban. A mindig bekapcsolt kijelző meghatározott információkat jelenít meg a képernyőn, zárolt készüléknél is. 

Hirdetés

Ennek hála elég rápillantani az eszközre, egyből látjuk a pontos időt, a dátumot és az értesítéseket. Vagyis a készülék állandó feloldására nincs szükség. 

A Google a jelek szerint a Samsungtól emeli át ezt a háttérképes funkciót a mindig bekapcsolt kijelzőkre. A szakértők szerint a Google megoldását egyértelműen a Samsung ötlete inspirálta. 

A mindig bekapcsolt kijelzős háttérkép támogatása az Android 9 Pie kódjából derült ki. Ez alapján a rendszer nagyjából 1 percig mutatja majd a hátteret, majd az beleolvad a fekete képbe. A Samsung ezzel szemben már animált GIF-ek megjelenítését is támogatja a zárolt képernyőn. 

A Google mostanában gyakran vesz kölcsön ötleteket más gyártóktól, ahogyan az Apple is. Ennek alapvetően azért örülhetünk, mert a rendszerszinten beágyazott funkciók általában még jobban működnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.