Hirdetés

A SEGA is beszállna az NFT-bizniszbe



|

A japán vállalat a Double Jump Tokyo céggel fog együttműködni a projekten.

Hirdetés

A SEGA hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy várhatóan még ebben az évben fog NFT, vagyis úgynevezett non-fungible token formájában digitális alkotásokat árulni. A cég a Double Jump Tokyo, vagyis a világ első számú blockchain játéka, a My Crypto Heroes fejlesztőivel együtt dolgozik a tervek megvalósításán.

Az NFT lényege, hogy a blockchain-technológiával az alkotók valamilyen digitális termékhez társíthatják a tokent, amely az adott alkotás eredetiségét jelöli. Egy digitális rajz esetében például NFT az alkotó által elkészített és feltöltött verzió, amely így értékesebbnek számít, mint annak teljesen ugyanolyan másolatai.

Hirdetés

A SEGA tervei között jelenleg az szerepel, hogy a saját szellemi tulajdonaihoz tartozó digitális művészeti elemeket, mint például zeneszámokat és grafikákat értékesít. Mivel a cég sok klasszikus játéka a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, elég nagy a kereslet a rajongók és a gyűjtők részéről az ilyen alkotások iránt. Az NFT technológiával a SEGA egyrészt garantálni tudja a médiatermékek eredetiségét, így ebből adódóan azokat magas áron tudja értékesíteni.

A SEGA NFT termékek értékesítése valamikor még idén fog elkezdődni, viszont emellett a vállalat még több olyan szolgáltatás fejlesztésével is kíván foglalkozni, amelyekben alkalmazni tudja az NFT tartalmakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.