Hirdetés

A sérült és az elrontott fotóidat is kipofozza a Samsung ingyenes MI-alkalmazása



|

Az Enhance-X akár a valódi fényképeket is képes digitálisan restaurálni.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően az utóbbi években hatalmas lépésekkel fejlődtek a mobilos kameraszoftverek, amelyek a minél jobb eredmény érdekében már a fénykép rögzítésekor elvégeznek egy sor látványos korrekciót.

A Samsung azonban nem állt meg itt, és tavaly kiadta a Galaxy Enhance-X nevű alkalmazását, amely MI-alapú funkciókkal könnyíti meg a felvételek utólagos szerkesztését. Az ingyenes app sajnos az Android 13 rajtjával kikerült a Galaxy Store-ból, most viszont ismét itt van, és egy cseppet sem vesztett a hatékonyságából.

Hirdetés

A program legalapvetőbb trükkje az iPhone-ok gyári képszerkesztőjében találhatóhoz hasonló varázspálca-funkció, amely egyetlen gombnyomással igyekszik feljavítani a képeket, ám ez csak a jéghegy csúcsa. Az Enhance-X emellett az olyan műveletekkel is elboldogul, mint a zaj és az elmosódás csökkentése, a textúrák hozzáadása, vagy az árnyékok és a tükröződések eltüntetése.

A Samsung szerint a mesterséges intelligenciás appal akár a régi, papír-alapú felvételeket is jobb formába hozhatjuk, legyen szó általános jellegű felturbózásról, vagy a fizikai sérülések kijavításáról. Az Enhance-X tehát egész komoly arzenált ad a felhasználók kezébe, vagy legalábbis azokéba, akik az utóbbi évek prémium modelljeit nyúzzák.

Az alkalmazás ugyanis jelen pillanatban csak a Galaxy S23/S22/S21/S20, valamint a Note 20, a Z Fold 2/3/4 és a Z Flip 5G/LTE/2/3/4 típusú okostelefonokon érhető el. Ezzel viszont nincs vége, a Samsung ígérete szerint az app a későbbiek során a Galaxy A- és M- szériákra, valamint a Galaxy táblagépekre is beköszön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.