Hirdetés

A Sharp új csúcsmobiljának csak egy kamerája van, de az nagyon nagy



|

Az egy hüvelykes hátlapi szenzor mellett a készülék egyéb tulajdonságai is elég ütősek.

Hirdetés

Számos más gyártóhoz hasonlóan a japán székhelyű Sharp sem csak egyetlen típusú műszaki cikk készítésével foglalkozik, így pedig számos okostelefont is piacra dobott már az elmúlt években.

Időközben pedig a vállalat bemutatta vadonatúj flagshipjét, a Sharp Aquos R6-ot, ami hátlapi kameráját tekintve mindenképp különleges darabnak számít, ráadásul akadnak még olyan tulajdonságai, amelyek miatt kelendő lehet majd.

Hirdetés

A Sharp Aquos R6 egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága egyértelműen a hátlapi kamerasziget, amelynek 20 MP-s elsődleges szenzora egy hüvelykes, ezzel pedig a japánok gyakorlatilag csúcstartónak tekinthetők ezen a téren. A gyártó állítása szerint a főszenzor elnyomja a zajokat sötétebb környezetekben és természetesebbnek ható elmosódást is produkál. Egyébként az a hír járja, hogy a Sony is dolgozik egy ekkora méretű kamerán, de az még nem került bejelentésre.

A további specifikációk terén sem szégyenkezhet az Aquos R6, ami elődjénél egyértelműen jobb teljesítményt nyújt majd. A 6,6 hüvelykes Pro IGZO OLED kijelző WUXGA+ felbontással és 240 Hz-es képfrissítési aránnyal rendelkezik, de akár 1 Hz-re is csökkenthető ez, ha levennénk némi terhet az 5000 mAh-s aksiról. Az előlapi kameria 12,6 MP-es, emellett pedig megtalálható a készülékben a Qualcomm 3D Sonic Max ultraszónikus ujjlenyomat-olvasója is.

A fentieken túl az Aquos R6-ban megtalálható még egy Snapdragon 888-as chip, ami mellé 12 GB RAM társul, a belső tárhely pedig 128 GB-os. A készülék nem támogatja a vezeték nélküli töltést, viszont gyárilag Android 11-gyel érkezik.

Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni az Aquos R6, amit egyébként a tervek szerint június közepétől kezdenek el árulni majd Japánban fekete és fehér színben, így az is kérdéses, hogy a világ többi részére is ellátogat-e majd később.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.