Hirdetés

A Snapchatet és az Instagramot koppintja a TikTok legújabb funkciója



|

Egyelőre csak a tesztfázisnál tart az újdonság, ami miatt még a Google is joggal aggódhat.

Hirdetés

A TikTok felemelkedése új fejezetet nyitott a közösségi médiás platformok háborújában, amit most éppen az a dinamika határoz meg, hogy a kínai videós szolgáltatás egyre több fiatal felhasználót szipkáz el az olyan riválisoktól, mint a Facebook, az Instagram vagy a Snapchat.

Az utóbbi évek során már megszokhattuk, hogy a piac szereplői egymásról koppintják az újdonságaikat, s most épp a TikTokon a sor, hogy átemeljen egy jól bevált megoldást, a földrajzi helyzet alapján csoportosított tartalmakat.

Hirdetés

Elsőként a közösségi médiára szakosodott elemző, Matt Navarra hívta fel ré a figyelmet, hogy a TikTok mögött álló ByteDance már teszteli az ún. Nearby- vagy Local-felületet, amely a közelünkben található helyekkel kapcsolatos tartalmakat ajánl. A funkció működése érdekében a felhasználók immáron helyszínt is megadhatnak a videóik tagjei között. Navara szerint a TikTok ezzel a Snapchat népszerű Snap Mapjével, illetve az Instagram egy ideje már a keresést is támogató térképével igyekszik felvenni a versenyt.

A TechCrunch megkeresésére a TikTok szóvivője elmondta, hogy a funkciót egyelőre csak Délkelet-Ázsiában tesztelik, és ott is csak korlátozott számú felhasználóval. A tesztben résztvevők rögtön az alkalmazás főoldalán, a követések és az ajánlások mellett találják az új felületet.

A helyalapú tartalmak a TikTok hatékony ajánlási algoritmusával párosulva komoly fegyvernek bizonyulhatnak a hirdetési piacon, ahol a ByteDance nyomulása már a Google pozícióit is veszélyezteti: a keresőóriás egyik vezető beosztású munkatársa még júliusban ismerte el, hogy a felmérésük szerint a fiatalok 40%-a már a TikTokon és az Instagramon talál magának éttermet a Google vagy a Google Maps helyett.

A TikTok szóvivője ugyanakkor emlékeztet, hogy a teszt alakulásának függvényében még sokat változhat a megközelítésük, s az sem kizárt, hogy végül teljesen kukázzák az ötletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.