Hirdetés

A Snapdragon 845 egy darabig csak a Galaxy S9-hez jár



|

A Samsung ezúttal is elsőként és kizárólagosan használhatja a Qualcomm következő csúcslapkáját.

Hirdetés

A Samsung hagyományosan az amerikai és a kínai piacon árusítja az aktuális zászlóshajóit a Qualcomm legújabb és legjobb lapkájával, a többi régióban a saját fejlesztésű és szinte ugyanolyan teljesítményű Exynos chipjét veti be. Ennek ellenére az aktuális Snapdragon SoC (idén a 835-ös) elsőként a Samsung csúcskészülékében (Galaxy S8 és Galaxy S8+) jelent meg, és egy ideig egyetlen gyártó sem kaphatott belőle. 

Hirdetés

Emiatt az LG a G6-nál kénytelen volt egy tavalyi lapkához nyúlni, más gyártók pedig eltolták a készülékük megjelenését. Bár korábbi hírek szerint jövőre az LG akart hasonló előnyhöz jutni, azóta úgy néz ki, hogy a Qualcomm megint a Samsungnak garantál exkluzivitást. 

Eldar Murtazin forrásai szerint a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy S9+ lesznek az első készülékek Snapdragon 845-ös lapkával, és egy darabig egyetlen más eszközbe sem kerülhet bele az új chip. 

Murtazin szerint a következő széria ráadásul egy hónappal hamarabb érkezik a szokásosnál. Általában a Samsung az MWC előtt egy nappal mutatja be az aktuális zászlóshajóját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.