Hirdetés

A Sony Aibo robotja már alig várja, hogy hazaérj



|

Egy szoftverfrissítésnek hála az Aibo robotkutya már a bejárati ajtónál toporog, amikor a gazdája közelít.

Hirdetés

A Sony Aibo robotkutyája újabb és újabb trükköket tanul. Egy szoftverfrissítésnek hála most például már meg tudja jósolni, hogy mikor érkezik haza a gazdája, és ilyenkor türelmetlenül várja őt a bejárati ajtó előtt. A Sony szerint ki kell jelölni a találkozási helyet egy megadott kifejezés segítségével, majd az Aibo robot lehajol, és megszagolja a földet.

Hirdetés

Ha minden jól sikerült, akkor egy ajtó ikon jelenik meg az appon belüli térképen. Az Aibo ezután elvileg minden alkalommal üdvözli majd az ajtóban a hazatérő tulajdonosát, és szól is hozzá. Idővel pedig már előre meg tudja jósolni, hogy mikor érkezik a gazda. Persze azért olyan kitörő örömre, kommunikációra és érezhető szeretetre, ragaszkodásra nem kell számítani, mint egy valódi kutyánál. 

Az Aibo robot már korábban is kapott frissítéseket, azoknak hála lehet például virtuálisan sütivel etetni vagy egyedi műveleteket beprogramozni. A Sony 2900 dolláros robotkutyája tehát egyre többre képes, ami jó hír, hiszen a gyártó eredetileg azt ígérte, hogy tud majd tanulni új dolgokat idővel a robot. Sok más céggel szemben a Sony még mindig nem hagyta magára, kérdés, meddig lesz kitartó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.