Hirdetés

A Sony új streamingszolgáltatást indít, de nem olcsó a belépő



|

Aki a streamingháború közepette hiányolja a 4K Blu-rayek nyújtotta képminőséget, az gondolkozzon el egy új Bravia tévén.

Hirdetés

Közel 4K Blu-ray minőségben támad a Sony vadiúj streamingszolgáltatása, a Bravia Core - de egyelőre csak Bravia XR tévéken. A szolgáltatás minden új Bravia XR modellen előre telepítve lesz, katalógusában pedig friss (pl. Pókember: Idegenben, Jumanji: A következő szint) és klasszikus címek egyaránt fellelhetők lesznek.

A Pure Stream technológiával "közel veszteségmentes, UDH Blu-rayjel ekvivalens", 80 Mbps-es streamet ígér a cég - az utóbbi szám egy olyan 3-4-szerese a Netflixen elérhető sávszélnek, de az Apple TV-re is körülbelül rádupláz (persze ne feledjük, hogy csak elméleti síkon).

A Bravia Core tehát a nemrég bejelentett, frissített processzorral és szebb kijelzővel felvértezett Bravia XR modelleken (Master Series Z9J, Master Series A90J és A80J, valamint X95J és X90J) előre telepítve lesz, és készüléktől függ, ki hány filmre elegendő kreditet kap kezdésnek - azt még nem tudni, hogy az abból beváltott filmek meddig válnak így elérhetővé.

Hirdetés

Abból is látszik, hogy a Bravia Core nem feltétlenül a Netflix és társai kategóriájában versenyzik, hogy minimum 300 címmel terveznek elindulni, és azok közt sem saját gyártások foglalnak helyet, ellenben a Sony állítja, hogy "a legnagyobb IMAX Enhanced" kínálattal készülnek a piacon.

Szóval célcsoportként minden bizonnyal a jelenleg elérhető streamminőségből kiábrándult filmkedvelőket lőtték be, de azért elég szűk csoportról beszélhetünk már csak a hardveres kikötés miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.