Hirdetés

A SpaceX már keresi a bétatesztelőket a Starlink internetszolgáltatáshoz



|

Már a lehetséges tesztelők címe után érdeklődik a Starlink zárt bétájához a SpaceX.

Hirdetés

A SpaceX hamarosan elérhetővé teszi az első tesztelők számára a Starlink műholdas internetszolgáltatását. Akik korábban a Starlink weboldalán keresztül több információt kértek egy feliratkozás formájában, azok most olyan e-mailt kaptak, amelyben a címük iránt érdeklődik a SpaceX. Korábban csak irányítószámot kért, de most a teljes címet, hogy megtudja, ki vehet részt a technológia tesztelésében. Ugyanebben az e-mailben elárulták, hogy idén nyáron indul a Starlink zárt bétatesztje, majd jön a nyilvános béta is. 

Hirdetés

Némi adatbányászás után kiderült, hogy a bétateszt Amerika északi és Kanada déli részén indul el, azonban komoly tájolási kötöttségek is vannak, mert csak bizonyos fokokból lehet rálátni az eddig telepített 600 műholdra. 

A SpaceX a tesztelőknek egy Starlink-tányért küld, ezeken keresztül lehet majd kommunikálni a műholdakkal. A csomagban router és rögzítő is lesz. Eleinte pedig akadozik majd a kapcsolat az optimalizációk miatt, a tesztelők a tapasztalataikat pedig nem oszthatják meg a nyilvánossággal. Fizetniük azonban csak 1 dollárt kell, hogy teszteljék a fizetési rendszert. A SpaceX a Starlink internetszolgáltatáshoz 42 000 műholdat küldene Föld körüli pályára, hogy a világ minden eldugott részén internetszolgáltatást biztosítson. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.