Hirdetés

A SpaceX rakétája is civileket visz az űrbe, ami újabb fontos mérföldkő lehet az űrturizmusban



|

Nem akármilyen jelzővel illetik a hamarosan elrajtoló missziót.

Hirdetés

Nyáron érdekes eseményeknek lehettünk szemtanúi, ugyanis két jól ismert és kifejezetten gazdag ember, Richard Branson és Jeff Bezos is eljutott többedmagával a világegyetem és a Föld határára. Habár ezek a nem mindennapi utazások valószínűleg fontos mérföldköveknek számítanak az űrturizmus terén, sajnos nem igazán jelentik azt, hogy akkor hamarosan már hétköznapi emberek is repkedhetnek a világűrbe.

Ám a Shift4 Payments fizetési rendszer mögött álló Jared Isaacman missziója talán már nagyobbat lendíthet a nagyközönség számára is elérhető űrturizmuson. Az Inspiration4 küldetés során ugyanis a tervek szerint Isaacman és három társa a SpaceX rakétáját használva fognak eljutni a világűrbe, ahol három napot töltenek el a Föld körüli pályán keringve. Ez egyértelműen komolyabb vállalkozásnak tűnik, mint Branson és Bezos repülése, de nem csak emiatt különleges.

Hirdetés

A hivatalos kommunikáció szerint ugyanis az Inspiration4 az első misszió, amely során csak egyszerű civilek repülnek az űrbe, akik korábban nem kaptak olyan formális kiképzést, mint az asztronauták. Habár azt fontos megjegyezni, hogy Isaacman pilótaként is tevékenykedett, és nyilván a brigádnak a küldetés miatt át kellett esnie bizonyos felkészülésen.

Isaacman mellett egyébként a tervek szerint a fedélzeten lesz még Dr. Sian Proctor, aki egy versenyt megnyerve jutott be a csapatba, illetve az űrbe repülhet még Christopher Sembroski is, akinek egyik barátja ajánlotta fel a helyet, miután megnyerte azt egy sorsoláson. Rajtuk kívül pedig részt vesz a mókában Hayley Arceneaux is, aki a St. Jude Children's Research Hospital dolgozója. A küldetés célja egyébként az is, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkórházra és adományokat gyűjtsön.

Ha jól mennek a dolgok, akkor a kilövésre szeptember 15-én este kerülhet majd sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.