Hirdetés

A SpaceX Starlink már a 190 Mbps letöltési sebességet is képes elérni



|

Egyre megbízhatóbb és gyorsabb Elon Musk vállalatának műholdas internete, amelyet tavaly nyár óta tesztelnek és fejlesztenek folyamatosan.

Hirdetés

Az űrkutatással foglalkozó Space Exploration Technologies Corp., vagy közismert nevén SpaceX legújabb fejlesztése, a műholdas internetszolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett. A Starlink a legutóbbi beszámolók alapján már képes a 190 Mbps letöltési sebességre, illetve egyes felhasználóknál már kétszer olyan gyorsan teljesít a tavalyi eredményekhez képest.

A kimagasló eredményt egy olyan felhasználó érte el, aki Montana állam észak-keleti részén él, vagyis a SpaceX Starlink egyik első nagyobb területet lefedő régiójában. A bétatesztelés második szakaszában résztvevő felhasználó Facebookon osztotta meg az eredményt, amelyből kiderült, hogy a 190 Mbps letöltés mellett 28 Mbps feltöltési sebességre, illetve 53 és 112 ms közötti késleltetésre képes jelenleg a SpaceX műholdas internete.

Hirdetés

A felhasználó beszámolója alapján a 190-es érték kiugró volt, viszont az átlagos letöltési sebesség 110 Mbps körül mozog, ami átlagosan jelentősen gyorsabb, mint a 2020 októberében és novemberében mért eredményei.

A vezetékes internet alternatívájaként szolgáló Starlink fejlesztése tehát a legfrissebb tesztelői beszámolók szerint jól halad, a SpaceX pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy minél stabilabb és gyorsabb legyen a műholdas hálózat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.