Hirdetés

A SpaceX űrhajósainak ruháját egy hollywoodi jelmeztervező alkotta meg



|

Jose Fernandez korábban olyan szuperhősök ruháit tervezte meg, mint Batman, Amerika Kapitány, Thor vagy Loki.

Hirdetés

Május 30-án lezajlott egy történelmi jelentőségű esemény az űrutazásban: Elon Musk cége, a SpaceX sikeres rakétakilövést hajtott végre, ezzel űrhajósokat juttatott a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére, így ez vált az első olyan magánvállalattá, mely embert küldött az űrbe. A két asztronauta ruhája alapvetően különbözött attól, amit az ember elvárna, ez pedig nem véletlen, hiszen egy hollywoodi szakember tervezte őket.

Hirdetés

Jose Fernandez nagyon komoly név a szakmában, ugyanis híres arról, hogy az általa tervezett kosztümök nem csak jól néznek ki, de kényelmesek is, és a színészek képesek benne rendesen mozogni. Többek között ő készítette Wonder Woman, Amerika Kapitány, Batman, az X-Men, Thor és Loki jelmezeit is. Valószínűleg ezen tapasztalatai miatt kereste meg Elon Musk, hogy egy kifejezetten meglepő megbízást adjon neki:

"Musk azt mondogatta, hogy »mindenki jobban néz ki szmokingban, nem számít, hogy mekkorák vagy milyen az alkatuk.« Azt akarta, hogy ha az emberek felvesznek egy űrruhát, akkor jobban nézzenek ki, mint nélküle, ahogy a szmoking esetében. Legyen hősies a megjelenésük benne."

Így Fernandez nekilátott egy szkafander megtervezésének, mely nem csak jól néz ki, de bírja az űr embertelen körülményeit is. Elon Musk egyébként nagyon is kacsintgat a filmipar felé, ezt mutatja, hogy jó pár hollywoodi alkotásban feltűnt már, nemrég pedig arról érkezett hír, hogy a SpaceX-szel és a NASA-val közreműködve, egy űrállomáson forgat majd filmet Tom Cruise.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.