Hirdetés

A Spotify eltünteti a népszerű autós üzemmódját



|

Egyelőre nincs is utódja a biztonságos vezetési funkciónak, hacsak nem vagyunk hajlandók a zsebünkbe nyúlni.

Hirdetés

Számos autósnál szerzett piros pontot a Spotify a Car View funkció 2019-es bemutatásával, amely vezetés közben egy biztonságosan kezelhető, egyszerűsített felületet jelenít meg, segítve a sofőrt az útra való koncentrálásban.

Az aktuális fejlemények viszont azt mutatják, hogy a svéd zene-streaming platform nem sokáig tartott ki a hasznos újítás mellett, a felhasználók ugyanis az utóbbi hetekben a Car View eltűnésére kezdtek panaszkodni a Spotify fórumán, amit időközben a szolgáltató is megerősített.

Hirdetés

Az októberben indított beszélgetésben az egyik moderátor igazolta, hogy búcsút kell intenünk az autós nézetnek, és egyelőre nem is kapunk helyette semmit:

"Megerősíthetjük, hogy visszavonjuk a Car View funkciót. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk javítani azon, ahogy a felhasználóink a Spotify-t hallgatják vezetés közben. Épp ellenkezőleg, aktívan kutatjuk a különböző új lehetőségeket, hogy a legjobb autós zenehallgatási élményt nyújtsuk. Gondolj úgy az autós nézet visszavonására, mint valamire, aminek meg kell történnie, hogy utat engedjen a későbbiekben érkező új innovációknak."

- írja a hivatalos fórumbejegyzés. A felhasználók értelemszerűen nem boldogok a döntéstől, hiszen aki megszokta az autós nézetet, annak kifejezetlen kellemetlen visszaállni a kisebb gombokkal és zsúfoltabb kezelőfelülettel operáló normál üzemmódra.

A döntést pedig különösen kínossá teszi, hogy a Spotify tavasszal mutatta be az első hardveres termékét, a Car Thinget, ami éppenséggel pont arra szolgál, hogy megkönnyítse az autósok dolgát. A rossz nyelvek szerint a svédek most azért vonják vissza a Car View funkciót, hogy ezzel ösztönözzék az embereket a 80 dolláros kütyü megvásárlására.

Hogy mikor érkezhet meg a Car View szoftveres utódja, arról egyelőre nem nyilatkozott a Spotify, egy darabig így még biztosan várni kell rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.