Hirdetés

A Spotify nagyon mérges az Apple húzása miatt



|

A Spotify fejlesztői szerint az Apple One szolgáltatáscsomagok visszafordíthatatlan károkat okoznak a fejlesztők számára, és az Apple megint visszaél a piaci fölényével.

Hirdetés

Az Apple nemrég jelentette be az Apple One szolgáltatáscsomagját, amelynek hazai árairól nemrég külön is beszéltünk. Aki használja az Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade és iCloud szolgáltatásokat, az jól jár ezzel, hiszen csak egy számlát fizet, valamint spórolhat is valamennyit. És az Apple is jól jár, mert még többen veszik majd igénybe szolgáltatásait. Ez persze nem tetszik a riválisoknak, hiszen mindez indok arra, hogy valaki például lemondja a Spotify-előfizetését. 

Hirdetés

A Spotify az Apple One szolgáltatáscsomagon alaposan felháborodott, mondhatni dühöng, és a hatóságok azonnali válaszlépéseit sürgeti, mert a fejlesztői szerint az Apple visszaél a piaci fölényével és versenyellenes módon ellehetetleníti a riválisokat, miközben a saját szolgáltatásai felé tereli a fogyasztókat. Sőt, a Spotify szerint az Apple visszafordíthatatlan károkat is okoz a fejlesztőknek, továbbá fenyegeti a hallgatás, tanulás, alkotás szabadságát. 

A Spotify számára mindez azért is rossz hír, mert az iPhone-okon eleve ott van előretelepítve a rivális Apple Music, és míg az Apple önmaga számára nem fizet adót, addig az Apple készülékről indított Spotify-előfizetésekből 30 százalék az Apple-nek jár. A Spotify ráadásul semmivel sem tud válaszolni az Apple One-ra, mert nincsenek felhős, játékos és filmezős szolgáltatásai, az pedig nem valószínű, hogy a Netflix segítségével ellenajánlatot tennének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.