Hirdetés

A Star Trek Kirk kapitányát is az űrbe repítette Jeff Bezos



|

Lezajlott a Blue Origin második emberes küldetése, a legénységben helyet foglaló William Shatner komolyan elérzékenyült a szuborbitális ugrástól.

Hirdetés

Az utóbbi hónapok során komoly tülekedés alakult ki az űrturizmusban, hiszen a Virgin Galactic, a Blue Origin és a SpaceX is megtette a maga útját lelkes nézelődőkkel a fedélzeten. A legnagyobb élményt a 3 napos automatizált küldetést teljesítő SpaceX garantálja, míg az ezüstérem a Jeff Bezos-féle Blue Origint illeti, amely az űr határának tekintett Kármán-vonalat átlépve néhány perces súlytalansággal kápráztatja el az ügyfeleket.

Az Amazon alapítójának űrvállalata a napokban sikeresen végrehajtotta a második emberes küldetését, a legénységben pedig egy különleges vendég, az 1966 és 1969 között futott eredeti Star Trek sorozat Kirk kapitánya, William Shatner is helyet foglalt.

Hirdetés

A 90 éves színész mellett két vállalkozó, Chris Boshuizen és Glen de Vries, illetve a Blue Origin küldetésekért felelős alelnöke, Audrey Powers is részt vett a nagyjából 10 perces űrugráson. A misszió során a New Shepard rakéta kb. 106 kilométeres magasságba emelkedett, ahol utasai megtapasztalhatták a csodás panorámát és a súlytalanságot.

A visszatérő legénységet maga Jeff Bezos fogadta, a Star Trek sztárját pedig szemmel láthatóan meghatotta az utazás:

 "Amit nekem adtál, az a legmélyebb élmény. Csordultig vagyok érzelmekkel a történtek miatt. Én csak…ez rendkívüli, rendkívüli. Remélem, sosem múlik el ez az érzés."

- mondta a milliárdosnak Shatner, aki ezzel elhódította az űrben járt valaha volt legidősebb ember címét a Blue Origin első, júliusi küldetésén részt vevő 82 éves Wally Funktól. A hivatalosan NS-18-ra keresztelt misszió közvetítését az alábbi videón lehet megtekinteni, a visszatérő legénység reakciói 2 óra 44 perc környékétől láthatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.