Hirdetés

A Starship rakétarendszer a SpaceX számára az elsődleges



|

E-mailben tájékoztatta a dolgozókat Elon Musk arról, hogy a SpaceX prioritása mostantól a Starship rakétarendszer.

Hirdetés

Most, hogy a SpaceX sikeresen küldött űrhajósokat a világűrbe, Elon Musk rákapcsolna a fejlesztésekre, és a Starship nevű rakétarendszerre koncentrálna. Erről pedig e-mailben is értesítette a SpaceX dolgozóit, akiknek felhívta a figyelmét, hogy a SpaceX top prioritása az kell legyen, hogy felgyorsítsák drámai és azonnali módon a Starship munkálatait. Ezen kívül kizárólag a Dragon visszatérésére koncentrálnak most a szakemberek. 

Hirdetés

A Starship rakétarendszer elméletileg 100 utast is képes lesz a rakomány mellett az űrbe vinni, akár a Holdra vagy a Marsra is. A többi SpaceX-fejlesztéshez hasonlóan ezt is úgy tervezték, hogy többször felhasználható legyen. A következő-generációs rakéta tavaly szeptemberben mutatkozott be először. 

A bemutató után egyébként még a NASA is kritizálta a SpaceX-et, hogy miért nem inkább az űrhajósok világűrbe juttatására koncentrál, de most, hogy a Falcon rakéták már tényleg képesek erre, Elon Musk visszairányíthatja a figyelmét a Starshipre. A dolgozókat pedig arra kérte, hogy a texasi üzemben töltsenek több időt ezentúl a kaliforniai helyett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.