Hirdetés

A szakadékból hozta vissza a Bitcoint Elon Musk kósza kijelentése



|

Elég volt a Tesla vezetőjének annyit mondania: "valószínűleg".

Hirdetés

A B Word Conference nevezetű rendezvényen a Tesla fejese, Elon Musk mindösszesen annyit mondott, hogy cége "valószínűleg" újra el fogja majd fogadni a kriptovalutákat a vásárlóitól. Ezt a lehetőséget nem is olyan régen, idén májusban tették parkolópályára azzal az indoklással, hogy rengeteg fosszilis energiát használnak fel a kriptobányászok, ezt pedig nem szeretnék támogatni.

Ahogy azt sejteni lehetett, Musk egyetlen kósza kijelentése elég volt ahhoz, hogy kilőjön a Bitcoin árfolyama.

Hirdetés

Musk semmiféle konkrétumot nem jelentett most ki, de júniusban még úgy fogalmazott, hogy ha a kriptovaluta-bányászok tiszta energiafelhasználása megközelíti az 50%-ot, akkor jó eséllyel ismét visszatér a régi rend, és a Tesla el fogja fogadni újra Bitcoint, mint fizetőeszközt, ha valaki autót szeretne vásárolni tőlük. Most gyakorlatilag erre a kijelentésére erősített rá azzal megtoldva, hogy "valószínűleg" ez tényleg be fog következni. 

Hatalmas szüksége volt egyébként egy ilyen mentőövre a kritpovalutának, a Bitcoin ugyanis az elmúlt időszakba lejtmenetbe kezdett, tegnap egészen 29 278 dollárig esett vissza, Musk kijelentése után viszont visszapattan az árfolyam, és újra 30 ezer dollár felett jár, közel 32 ezerig emelkedett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.