Hirdetés

A szobában is követ az Amazon új Echo Show 10 okoskijelzője



|

Olyan mozgó okoskijelzőt mutatott be az Amazon, ami a kamerája segítségével képes a szobában járkáló embereket követni.

Hirdetés

Az Amazon legutóbbi termékbemutatóján számos új eszköz debütált - büszkék lehetnek az autóba szánt biztonsági kamerára és riasztóra, valamint az otthon önállóan repkedő biztonsági drónra is.

Az óriáscég ugyanezen a rendezvényen mutatta be az Echo Show 10 nevű okoskijelzőjét is, ami 250 dollárba kerül. Ez az Amazon első motorizált, mozgó kijelzője, amely képes követni felhasználóját. Értelemszerűen főleg videohívásokhoz lesz ideális a termék, de videók streamelésére is jól jöhet.

Hirdetés

Az okoskijelző egy AZ1 Neural Edge processzor segítségével, a hangokra és gépi látásra támaszkodva határozza meg a felhasználó helyzetét, és úgy fordítja a képernyőt, hogy az ránk nézzen. Arcfelismerést nem használnak, az Alexa csak az emberi alakra koncentrál, az adatokat pedig helyben tárolják, a felhőbe semmit nem töltenek fel. 

A konyhában ezentúl nem nekünk kell igazodni az okoskijelzőhöz, az fordul utánunk - mindegy, hogy konferenciabeszélgetésben vagyunk vagy pedig a Netflix megy a 10 hüvelykes, HD-s képernyőn.

A kamera 13 megapixeles, fizikailag elreteszelhető, a hangrendszer 2.1-es. Az eszköz más okosotthonokba szánt termékekhez is hozzákapcsolható, a kamerája pedig távolról, mobilról is vezérelhető. Megfigyelésre is alkalmas az Alexa Guard segítségével, és riaszt, ha mozgó emberalakot lát a távollétünkben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.