Hirdetés

A táblagépeket súrolhatja az iPhone 16 Pro Max mérete



|

Egy megbízható szivárogtató már tudni véli, hogy mekkora képernyővel érkeznek az Apple 2024-es csúcsmodelljei.

Hirdetés

A mai mobilos piac tükrében furcsa belegondolni, hogy a 2011-ben megjelent Samsung Galaxy Note anno micsoda óriásnak számított a maga 5,3 hüvelykes kijelzőjével, az Apple esetében pedig ennél is szembetűnőbb a paradigmaváltás, hiszen az almás cég Steve Jobs irányítása alatt még hevesen kardoskodott 4 hüvelykesnél nagyobb készülékek ellen, mondván, hogy azokat nem tudjuk átérni a hüvelykujjunkkal.

Aztán jött a 2014-es iPhone 6-széria, amely egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes modellel szolgálta ki a továbblépni vágyó közönséget, azóta pedig több méretnövelésen is átestünk. A cupertinóiaknál most épp 6,7 hüvelyk a képernyő méretének felső határa (iPhone 14 Pro Max és 14 Plus), jövőre viszont ismét szintet léphetünk.

Hirdetés

Ezt nem más állítja, mint a kijelzőipar szakavatott elemzője, Ross Young, aki korábban többször is pontosan jósolta meg az Apple lépéseit. A szivárogtató most a MacRumorson keresztül hozta nyilvánosságra, hogy az értesülései alapján a 2024-ben érkező iPhone 16 Pro már 6,3 hüvelykes, az iPhone 1 Pro Max pedig 6,9 hüvelykes megjelenítővel támadnak majd.

Young később egy Twitter-posztban pontosította a jelentést, mely szerint a fentiek csak kerekített értékek, a valóságban 6,2X és 6,8X hüvelyk körül alakulnak a méretek, az X-szel jelzett számjegyeket viszont csak a május 23-án esedékes Display Week konferencián fogja elárulni Los Angelesben.

Ennél azonban fontosabb kérdés, hogy vajon az alapmodelleket (iPhone 16 és 16 Plus)  is érinti-e a hízókúra, ám az elemző semmit sem említett a téma kapcsán. A 6,3 és 6,9 hüvelykes méretek mindenesetre azt jelentenék, hogy az Apple mindkét prémium mobilja 0,2 hüvelykkel lenne nagyobb, hiszen a sima iPhone Pro a 2020-as iPhone 12-sorozat óta 6,1 hüvelykes kivitelben kapható.

Az iPhone 16 Pro Max pedig a maga 6,9 hüvelykével nemcsak a széles választékban elérhető 7 hüvelykes androidos táblagépekhez kerülne vészesen közel, de a 7,69 hüvelykes iPad minitől sem lenne messze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.