Hirdetés

A te érdekedben végzett rekordméretű tisztogatást a Google



|

2017-ben rekordmennyiségű appot takarított el a Play Áruházból a Google.

Hirdetés

A Google Play Áruház a világ egyik, ha nem a leghatalmasabb online platformját jelenti, több mint 3,5 millió androidos alkalmazással, napi több ezer új feltöltéssel. Nem könnyű persze rendet tartani a kínálatban, és száműzni a kártékony appokat. A Google persze egyre jobb munkát végez, és egyre nagyobb mértékben képes garantálni a felhasználók biztonságát. 

Hirdetés

A Google 2017-ben összesen több mint 700 000 appot távolított el a Play Áruházból, mivel azok megszegték a szabályzatokat. Ez 70 százalékkal több, mint amennyit 2016-ban töröltek az alkalmazásboltból. 

Fontos adalék, hogy ezeknek az appoknak a 99 százalékát már azelőtt törölték vagy visszautasították, hogy bárki is letölthette vagy telepíthette volna. 

A Google eközben 100 000 fejlesztőt is kitiltott a platformról, és megnehezítette, hogy a kártékony tartalmak terjesztésére készülő fejlesztők új fiókot hozzanak létre. Mindebben gépi tanulás és egyéb algoritmusok is segítik a Google szakembereit. 

Az óriás szerint egyébként a leggyakrabban klónokkal próbálkoznak, ezekkel szeretnék átverni a felhasználókat. A népszerű appokat másolják, és igyekeznek a nagy forgalomból lecsípni maguknak. 2017-ben több mint 250 000 ilyen klónt kukázott a Google. 

Szintén a Google feketelistáján vannak a pornográf tartalmakat, gyűlöletet, extrém erőszakot vagy más helytelen tartalmat hirdető appok. Az esetlegesen veszélyes appok telepítését is sikerült lefelezni, hála a Google Play Protectnek. A jövőben további fejlesztéseket eszközöl a Google, és még nagyobb rendet tenne a Play Áruházban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.