Hirdetés

A te okostelefonod kifogna az FBI emberein?



|

Az FBI nagyon próbálkozik, de az okostelefonok nagyjából felét egyszerűen nem tudja feltörni.

Hirdetés

Sokan aggódnak, hogy az FBI, továbbá a világ többi kormányzati és egyéb ügynökségei, hatóságai kémkednek az okostelefonjuk és azok tartalmai után. A WikiLeaks kiszivárogtatott anyagai ráadásul arra is fényt derítettek, hogy a CIA rég fejleszt olyan eszközöket, amelyeket okostelefonok és egyéb eszközök hackeléséhez terveztek. 

Hirdetés

James Comey, az FBI igazgatója azonban a tanúvallomásai során elárulta, hogy az FBI az idei pénzügyi év első felében több mint 3000 mobilkészülék tartalmához képtelen volt hozzáférni, pedig minden rendelkezésére álló eszközt felhasznált, és jogi felhatalmazást is kapott. Ez a szám egyébként az érintett mobilkészülékek majdnem felét jelenti. 

Egyelőre nem tudni, hogy miben térnek el azok a készülékek, amelyekhez hozzáfért az FBI, továbbá azok, amelyekhez nem. Valószínűleg ott jártak sikerrel, ahol a felhasználó nem alkalmazott jelszót vagy más védelmet, illetve a régebbi Android rendszereknél sem ütközhettek problémákba a jóval több biztonsági rés miatt. 

Miközben Comey több erőforrást remél a műveletekhez, addig a helyzet megnyugtató lehet a biztonságot szem előtt tartó emberek számára. Ha az FBI képtelen sikerrel járni a modern, jelszóval védett készülékeken, akkor a hackereknek és adathalászoknak sincs könnyű dolguk. 

Comey szerint a hatóságoknak és a tech cégeknek közösen kellene dolgozniuk, és hozzáférést biztosítaniuk bírósági utasítás esetén az okostelefonok adataihoz, méghozzá hátsó kapuk nélkül. A megoldás kiléte ismeretlen: elvégre ha az FBI hozzáfér valamihez, akkor a hackerek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.