Hirdetés

A Tesla kénytelen visszavonni járgányai legviccesebb funkcióját



|

A Boombox egy jópofa kiegészítés, de érthető, hogy miért lehet problémás az utakon a jellegzetes hangú duda.

Hirdetés

Továbbra is népszerűek a Tesla elektromos járgányai, ám kétségtelenül rájárt mostanában a rúd Elon Musk vállalatára.Nem olyan régen például egy elég kellemetlen ügy bontakozott ki az autógyártó körül, kicsit korábban pedig egy problémásnak ítélt funkciót kellett kihajítani. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy megismétlődött az utóbbi eset, és újfent meg kell szabadulni egy vicces apróságtól.

Még 2020 végén kapták meg a Tesla-tulajok a Boombox nevű megoldást, amivel gyakorlatilag kicserélhették az autó dudájának hangját valami különlegesebbre, például egy kecske mekegésére, vagy éppenséggel egy szellentésre. Ám úgy tűnik, Muskék vicces funkciója valójában biztonsági kockázatot jelent. Ne feledjük, hogy az elektromos autók általában nem túl hangosak, ezért szükséges, hogy egyértelműen jelezzék közeledtüket a gyalogosoknak.

Hirdetés

A közlekedés biztonságáért felelős amerikai NHTSA szerint ugyanis a Boombox elnyomhatja a gyalogosok figyelmeztetésére használt PWS hangját. Egy fingó elektromos autó pedig kifejezetten furcsa látvány lehet, így a funkció igazából simán elterelheti a többi ember figyelmét is. Így hát ezt a meccset ismét elvesztette a Tesla, ezért a vállalat úgy döntött, hogy egy frissítéssel kihajítja a Boomboxot. A változtatás 578 607 járművet érint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.