Hirdetés

A Teslát szorongatná meg az első elektromos Cadillac



|

Hivatalosan is bemutatkozott az első elektromos Cadillac, a LYRIQ luxus-SUV, ami a Teslát szorítaná sarokba.

Hirdetés

A Cadillac is bemutatta az első teljesen elektromos autóját, ami egy luxuskategóriás SUV lett, a LYRIQ. A LYRIQ nem titkolt módon a Tesla megszorongatására készült, a Model X ellen dobták piacra, de a Model Y vásárlóit is elhódítanák. A LYRIQ eredetileg áprilisban jelent volna meg, de a világjárvány miatt csúszott a bemutatója. A gyártást egyébként így is csak 2022 végén kezdik meg a Cadillacnél. 

Hirdetés

A LYRIQ elvileg 300 mérföldet bír majd egy feltöltéssel az Utlium akkumulátorrendszernek hála, ez kerül majd a GM összes elektromos autójába a Chevy Bolton kívül. A gyorstöltés támogatott, az autóban pedig egy 33 hüvelykes LED-es műszerfal található, persze mindent erről kell vezérelni. 

A kijelzőn szinte bármilyen információt ki tud írni, emellett ultrahangos szenzorok gondoskodnak az automata parkolási funkció működéséről. Idővel a robotpilóta üzemmód is elérhető lesz, feltehetően csak Észak-Amerikában. A HUD pedig a forgalmi és navigációs információkat jeleníti meg a szélvédőn, de tény, hogy elsősorban a kinézetével hódítana a LYRIQ. A Cadillac egyelőre nem árulta el az árát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.