Hirdetés

A testmozgás érzékelését is teszteli az Apple a készülő VR-szemüvegéhez



|

A vállalat az egyedi megoldásokkal garantáltan kiemelkedne a versenytársak közül.

Hirdetés

Az Apple már egy ideje dolgozik a saját VR-szemüvegének fejlesztésén, viszont eddig viszonylag kevés részletet tudtunk meg az eszközzel kapcsolatban. Az biztos, hogy a cég prémium kategóriás termékkel lépne be a VR piacra, illetve az AR technológia fejlesztésével is foglalkoznak a cég szakemberei.

Egy új beszámoló alapján viszont kiderült, hogy egyedi technológiai megoldást is szabadalmaztatott az Apple, ugyanis a U.S. Patent and Trademark Office adatbázisába bejegyezték a rendszert, ami a felhasználók testtartását és a végtagok mozgását is monitorozza.

Hirdetés

A "Generating body pose information", vagyis a testtartásra vonatkozó információ előállításához kapcsolódó szabadalom lényege, hogy az Apple eszköze tudja követni az ember mozgását, a felmért adatok segítségével pedig részletesebb és élethűbb VR- vagy AR-élményben lehet része a felhasználóknak. A technológia felhasználható lehet avatárok irányításához is.

A hivatalos bejegyzés alapján több kamerával és mesterséges neurális hálózat segítségével lenne képes modellezni az egyes testrészek mozgását a rendszer, ezek alapján pedig képes a teljes alakos modell megalkotására. A minden részletre kiterjedő dokumentum a USPTO honlapján érhető el.

Az Apple másik új szabadalma a vezeték nélküli kommunikációhoz kapcsolódik, ami a headset és a számítógép közötti adatátvitelt könnyítené meg. Ennek lényege, hogy a jobb és bal szemre vonatkozó frame adatokat nem egyszerre dolgozná fel, hanem külön-külön, vagyis egy időben kisebb sávszélesség használatával. A részletes technológiai leírás szintén a USPTO weboldalán olvasható.

Az Apple VR-headsetének megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem közölt információt a vállalat, a legutóbbi nyilatkozatok alapján legkorábban 2022-ben jelenhet meg a prémium kategóriás termék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.