Hirdetés

A tévékkel is összeboronálták a YouTube TikTok-koppintó funkcióját



|

A nagy képernyőkre is optimalizálták a YouTube Shorts tartalmait.

Hirdetés

A YouTube közel 18 éves története során nem volt még akkora változás a platformon, mint amelynek tavaly óta lehetünk tanúi a Shorts nevű funkció elindulásával. Ez vertikálisan rögzített, 15-30 másodperces videókat takar a TikTok mintájára, s a Google által birtokolt videómegosztónál mintha már ezek számítanának a legfontosabb tartalomnak.

A rövid szösszenetekre ugyanis a YouTube-on is vevők az emberek, a szolgáltatás napi nézettsége már tavasszal átlépte a napi 30 milliárdos határt. A trendre reagálva a YouTube időközben bejelentett egy bőkezű támogatási programot a Shorts-videósok ösztönzésére, most pedig már a tévékre is elhozzák az élményt.

Hirdetés

A platform ugyanis nemrég kürtölte világgá, hogy a nagy képernyőkre is optimalizálják a Shorts-tartalmak megjelenését. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vertikális videók dedikált tévés lejátszási módot kapnak, nem a normál kezelőfelületbe lesznek bepasszírozva, mint eddig. Az új megjelenítésben a videó címe és a kiegészítőgombok (kedvelés, beállítások, csatorna) a jobb szélre kerülnek, maga a tartalom pedig egy lekerekített ablakban pörög. Minderről egy magyar felirattal ellátott videót is kaptunk:

A funkció a 2019-es, vagy annál újabb tévéken és az "újabb konzolokon" válik elérhetővé a következő hetek során, a YouTube ugyanakkor megjegyzi, hogy az említettnél régebbi készülékeken is aktiválódhat, ám ezt nem garantálják. A frissítés újabb lépés a Shorts-videók előtérbe tolásában, ami miatt már a videók között is rendet kellett tenni a platformon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.