Hirdetés

A TikTok cáfolja, hogy bárkit nyomon követnének az alkalmazással



|

A Forbes tényfeltáró cikkére reagált a népszerű közösségi platform.

Hirdetés

Hatalmas népszerűségnek örvend és ezzel sok fejtörést okoz első számú riválisának, a Facebooknak a TikTok, amit annak idején még Musical.ly néven ismerhettek meg a korai felhasználók. Amikor az alkalmazás elkezdett globális léptékben is számottevő tábort kialakítani, felvásárolta a kínai ByteDance, és létrehozta a szellemi örököst, a TikTokot, amivel szemben most nagyon komoly vádat fogalmazott meg a Forbes.

A TikTok persze mindent tagad, a cikk írója és minden érintett azonban kiáll a megjelent információk mellett.

Hirdetés

A magazin dokumentumokra hivatkozva azt állítja, a ByteDance szemmel tartja a jelenlegi és volt alkalmazottjait is, hogy így csökkentse a szabályszegések lehetőségét. Arról nem írtak bővebben, hogy pontosan milyen megfigyelésről van szó, azt viszont leközölték, hogy a pekingi központ állítólag két esetben is tervezte, hogy helyadatokat gyűjt be egy amerikai állampolgártól.

A TikTok nyilvános kommunikációért felelős csapata azonnal reagált a Twitteren. Elsősorban tagadják, hogy valaha begyűjtöttek volna bárkitől GPS-helyadatot, sőt állításuk szerint ilyen tervben sem volt. Ezek kívül nehezményezik, hogy a Forbes cikke nem tényszerű és hiányzik belőle az etikus újságírói magatartás.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államok kormánya még 2020-ban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva el szerette volna érni, hogy a ByteDance adja el a TikTok amerikai ágát, ezt azonban nem sikerült átütni, helyette az amerikai felhasználók adatai átkerültek egy austini központba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.