Hirdetés

A TikTok is kitiltotta a szélsőséges QAnon csoportot



|

A Facebook után a TikTok is letilt minden olyan tartalmat, ami a QAnonhoz köthető.

Hirdetés

Egyre jobban sarokba szorítják a nagy techcégek a QAnon néven futó csoportot, amely leginkább összeesküvés-elméletekkel foglalkozik, és eddig általában a Facebook kapcsán emlegették. A Facebook nemrég be is tiltotta a csoportot, annak tartalmait és tagjait is törli, nem csak ezen a platformon, hanem az Instagramon is. Később a YouTube, most pedig a TikTok is a tiltás mellett döntött.

Hirdetés

Ennek keretében a TikTok az összes olyan tartalmat és fiókot blokkolja, amely a QAnon csoporthoz köthető, jogilag pedig mindezt úgy eszközölik, hogy a felhasználói irányelvekre mutatva tiltják a félrevezető vagy megtévesztő tartalmakat, mert ezek kárt okozhatnak a társadalomnak. 

A QAnon csoportot eredetileg a 4chan és az 8chan oldalakról indították a szervezői, majd az ismertebb platformokon is gyors térhódításba kezdett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.