Hirdetés

A TikTok rivális indításával új mérföldkőhöz ért Mark Zuckerberg vagyona



|

A Facebook alapítója belépett a százmilliárdosok klubjába, ahol Jeff Bezos és Bill Gates koktélozgatnak.

Hirdetés

Valószínűleg tizenhat éve, amikor először útjára engedte a Facebookot, egyáltalán nem gondolta az akkor húszéves Mark Zuckerberg, hogy közösségi oldala a világ egyik leggazdagabb emberévé teszi, cége pedig az öt technológiai nagyhatalom egyike lesz (a Microsoft, az Amazon, az Apple és a Google mellett). Mostanra a Facebook ernyője alá tartozik az Instagram, a WhatsApp, az Oculus és a Giphy is, és a terjeszkedés még biztosan nem ért véget.

Hirdetés

Miután elindult az Egyesült Államokban a TikTok riválisának szánt Instagram Reels szolgáltatás, a Facebook részvényei több mint 6%-kal nőttek, és mivel Zuckerbergnek 13%-os részesedése van a cégben, személyes vagyona átlépte a százmilliárd dollárt. Bill Gates becslések szerint 112,8 milliárdnál jár, míg a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos 185,8 milliárddal rendelkezik.

Mindannyiuknak jót tett a koronavírus-járvány, ugyanis az otthonmaradók többet vásároltak az interneten, többet használták a közösségi oldalakat: a Bloomberg szerint Zuckerberg 22 milliárddal, Bezos 75 milliárddal tudta gyarapítani vagyonát. Bernie Sanders amerikai szenátor javaslatot tett arra, hogy extra adót vessenek ki azokra, akik a vírus miatt óriási bevételeket könyvelhettek el: a milliárdosoknak a járvány kezdete és az év vége között szerzett extra bevételek 60%-át kellene leadózni, és ebből a pénzből azok egészségügyi ellátását állnák, akik nem képesek fizetni a kórházi számlákat. Zuckerberg korábban azt nyilatkozta, szeretné az élete során a Facebook részvényeiből szerzett bevétel 99%-át jótékony célra felajánlani.

Ha a TikTokot valóban betiltja az Egyesült Államok, az Instagram Reels még nagyobb népszerűségre tehet szert, aminek hatására Zuck zsebét is még jobban fogja húzni majd az apró.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.