Hirdetés

A TikTokon elterjedt kézjelzés mentette meg egy elrabolt tinédzser életét



|

Az áldozat az autópályán adta le a segélykérést, a rendőrség pedig feltartóztatta az emberrablót.

Hirdetés

Ha TikTok trendekről van szó, a zenés-videós közösségi oldal többnyire az olyan életveszélyes kihívásaival kerül be a hírekbe, mint amilyen a nyáron felkapott ládamászós őrület, vagy a halált okozó fojtogatós posztok is voltak.

Ezúttal azonban életet menthetett egy kézjelzés, melyet a Canadian Women's Foundation mutatott be még 2020 tavaszán, és ami később a TikTokon is futótűzként terjedt.

Hirdetés

A "Signal for Help" néven ismert segélykérő mozdulat abból áll, hogy az áldozatnak a tenyeréhez kell nyomnia a hüvelykujját, majd ökölbe szorítani a kezét. A gesztus révén a segítségre szoruló személy csendben tudathatja a külvilággal, hogy veszélyben van, már ha akad, aki felismeri a jelentését.

Ebben segíthet, hogy a kanadai alapítvány YouTube-on megosztott útmutatója a TikTokon is felkapottá vált, s ezzel már milliók számára lehet ismerős a mozdulat. Így érkeztünk el annak az észak-karolinai tinédzsernek a történetéhez, aki valószínűleg az életét köszönheti a néma segélykiáltásnak.

A 16 éves lány eltűnését még múlt kedden jelentették a szülei, két nappal később pedig az otthonától több száz kilométerre, Kentucky államban került elő, miután az autópályán leadta a jelzést, egy elhaladó sofőr pedig felismerte azt és azonnal értesítette a rendőrséget. A történet tragikus véget is érhetett volna, 61 éves elrablója, James Herbert Brick telefonján ugyanis egy kiskorút ábrázoló pornográf fotót is találtak a hatóságok, amiért külön is vádat emeltek ellene.

Az ügyben eljáró seriffhivatal most a YouTube-on igyekszik felhívni a figyelmet az életmentő kézjelre, melynek fontosságát mi sem tudjuk eléggé hangsúlyozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.