Hirdetés

A TikTokon futótűzként terjed egy öngyilkosságról készült videó



|

A TikTok gőzerővel próbálja letiltani az összes fiókot, amelyből újra és újra feltöltik az elsőre ártalmatlannak tűnő videót.

Hirdetés

Sok éve lehet már tudni - akár klinikai tanulmányokból, akár a saját bőrünkön megtapasztalva -, hogy a közösségi hálózatok és appok nem biztos, hogy jót tesznek a mentális és lelki egészségünknek. Akkor pedig végképp nem, ha valaki véletlenül belefut a TikTokon futótűzként terjedő videóba, aminek a nyitóképén egy ősz szakállú férfi ül az asztalánál. Elsőre ártatlannak tűnik a videó, és felhasználók tömegeinél jelent meg a feedben is automatikusan. Sajnos azonban a videóban a férfi egy fegyverrel öngyilkosságot követ el, a TikTok pedig egyelőre szélmalomharcot vív: folyamatosan próbálja letiltani azokat a fiókokat, amelyekből újra és újra feltöltik az emberek a videót. 

Hirdetés

A TikTok mindent elkövet, hogy az automatikus rendszer segítségével szűrje az effajta tartalmakat, és kitiltják azokat a fiókokat, amelyekből többször is feltöltenek ilyen klipeket. Sajnos azonban a mostani eset is rávilágít a TikTok algoritmusának gyengeségére.

A szakértők szerint az összes közösségi oldalon komoly baj van a moderálással, nem győzik megfékezni az erőszakos, szélsőséges tartalmakat és hangokat. A TikTok ajánlási motorja azonban a működési jellemzői miatt igazából alig képes meggátolni az effajta problémás tartalmak gyors terjedését. Ezért az emberek most próbálják egymást figyelmeztetni, hogy ha felbukkan náluk a videó a feedben, akkor ne nézzék meg. A Facebook Live mellett persze ez az egész az Instagramra és a Twitterre is átterjedt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.