Hirdetés

A TikTokot és az Instagramot másolja a YouTube új kényelmi funkciója



|

Még közelebb kerülnek egymáshoz a rivalizáló közösségi platformok.

Hirdetés

A közösségi média fénykorát sok szempontból még a kétezres évek második fele, esetleg az előző évtized hajnala jelentette, amikor nem csak mi viszonyultunk optimistábban ezekhez a szolgáltatásokhoz, de a platformok is igyekeztek teljesen egyedi funkciókat nyújtani.

A feléledő verseny azonban magával hozta a nagyipari másolást is, így ma már mintha mindenhol ugyanazt kapnánk, csak más néven. A Snapchat eltűnő posztjai például idővel megérkeztek a Instagramra és a Facebookra is, mostanság pedig mindenki a fiatalok kedvenc appja, a TikTok rövid videóit igyekszik másolni (Instagram Reels, YouTube Shorts). A YouTube most egy újabb trükköt emel át a konkurensektől.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a Live rings, vagyis az Élő gyűrűk funkció, ami egy színes karikát és egy "LIVE" feliratot ad a csatornák profilképeihez a mobilos alkalmazásban, amikor azok streamelni kezdenek.  A TikTokon és az Instagramon is használt megoldással egyetlen érintéssel csatlakozhatunk az éppen zajló élő közvetítésekhez, így már nem kell a csatornákat böngésznünk utánuk.

A funkciót Neal Mohan, a YouTube termékekért felelős vezetője jelentette be a Twitteren, egy videót is mellékelve a mutatványról:

Eltekintve attól, hogy semmi eredeti nincs a dologban, a gyűrűk hozzáadása kétségtelenül értékelendő kényelmi lépés, hiszen nem véletlenül terjedt el ennyire ez a megoldás. Az ismerős újdonság fokozatosan válik elérhetővé, egyes felhasználók már ki is próbálhatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.