Hirdetés

A tinik behálózásával lehelne életet az ürességtől kongó metaverzumába a Meta|

A felnőtteknek továbbra sem jön be a szolgáltatás, így Zuckerbergék a 18 év alattiakra tukmálnák rá a Horizon Worlds platformot.

Hirdetés

Az egykori Facebook, Inc. már több mint egy éve Meta néven nyomul, ezzel is jelezve, hogy a metaverzumot tekinti a legfontosabb projektjének. Hiába azonban a nekibuzdulás, a vállalat legutóbbi pénzügyi jelentése alapján az ezért felelős Reality Labs divízió óriási veszteségeket termel, korábban pedig kiszivárgott, hogy a cég még a saját alkalmazottait sem tudja rávenni a szolgáltatás használatára.

Most itt egy újabb jelentés, amely arról árulkodik, hogy Mark Zuckerbergék kétségbeesetten igyekeznek életet lehelni a döcögősen épülő alternatív valóságukba.

Hirdetés

A The Wall Street Journal egy belsős levélre hivatkozva azt írja, hogy a Meta a felhasználók megtartását tűzte ki 2023 legfontosabb feladatául, mivel jelenleg 10-ből 9-en legfeljebb egyetlen hónap után örökre otthagyják a metaverzum központi platformját, a Horizon Worldsöt. A lap korábban arról is beszámolt, hogy a vállalat eredetileg 500 ezer havi aktív felhasználót szeretett volna szerezni 2022 végéig, ám a lanyha érdeklődés miatt végül 280 ezerre csökkentették a célt.

A WSJ értesülése szerint a Meta ezért most új módszerrel próbálkozik: kimondottan a kiskorú, 13-18 év alatti közönséget szeretné meghódítani. Az újság által látott memóban Gabriel Aul, a Horizon Worlds alelnöke azt írja, hogy mindenekelőtt ezt a csoportot kell célba venniük, ami aggodalomra adhat okot, hiszen a Meta már az Instagrammal is belekeveredett egy botrányba, miután kiderült, hogy szándékosan semmibe vette a közösségi platform kiskorúakra gyakorolt káros mentális hatásait.

A The Wall Street Journal kérdésére a cég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a tinédzserek már így is használják a Meta szárnyai alá tartozó Quest-sisakot, és hogy a cég "remek élményt" szeretne biztosítani nekik a Horizon Worldsben, míg a biztonságról a kiskorú közönségnek megfelelő eszközök és védelmi megoldások beépítésével gondoskodnak majd. A WSJ arról is értesült, hogy a Meta ennek kiegészítéseként szeretné elindítani a platform 2D-s változatát, ez viszont nem kapott hivatalos megerősítést.

Mindent összegezve úgy tűnik, hogy a Meta könnyebb útnak véli a tinik behálózását, ám Zuckerbergék könnyen meglepődhetnek, hiszen az ifjú közönség kegyeiért versengve olyan, óriási közönséggel bíró online játékokkal találják szembe magukat, mint például a saját metaverzumot építgető Fortnite, a Minecraft, vagy a Roblox. Ezekkel szemben a Horizon Worlds egyelőre nem sokat nyújt: a szolgáltatásba csak nemrég került be az ugrás lehetősége, a Meta pedig még mindig dolgozik azon, hogy lábakat adjon az avataroknak.

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.