Hirdetés

A tömeges leépítéssel a Microsoft metaverzumos tervei is sírba szállhattak



|

Feladhatta a Hololens és más AR/VR termékek iránti érdeklődést a Microsoft.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Google-höz, a Metához és több nagy tech céghez hasonlóan a Microsoft is egy tömeges leépítéssel reagál a COVID-járvány alatti szárnyalást követő cudarabb időkre, melynek keretében 10 ezer ember, vagyis a vállalat globális állományának 5%-a veszíti el az állását.

Egy friss jelentés szerint a kirúgáshullám különösen mélyen érinti azokat a részlegeket, amelyek a redmondiak AR/VR termékeiért és szolgáltatásaiért felelnek.

A Windows Central értesülései alapján a tömeges leépítéssel utcára kerül az MRTK, vagyis a Mixed Reality Tool Kit nevű cross-platform keretrendszer teljes csapata. Ez a program a Unity VR integrációért felelt, elsősorban a Microsoft Hololens AR-headsetben való felhasználás céljával.

Hirdetés

A kibővített valóság terepén nyomuló sisak ugyan már a második generációjánál jár, azonban nem lett nagy siker. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Microsoftnak sikerül nyélbe ütnie egy zsíros megrendelést az amerikai hadsereggel, tavaly viszont már arról szóltak a hírek, hogy a tesztben részt vevő katonáknak egyáltalán nem jöttek be a Hololens-sisakok. Az MRTK feloszlatása arra utalhat, hogy a cég végleg feladja a próbálkozást a termékkel.

Végezetül pedig a 10 ezer kirúgott emberrel együtt az AltspaceVR csapata is új állás után nézhet. Ezt a Microsoft még 2017-ben vásárolta fel, és egy virtuális valóságra épülő munkakörnyezeten dolgoztak, nemrég azonban maguk jelentették be a Twitteren, hogy március 10-én befejezik a működésüket.

A Windows Central szerint az Altspace utódja a Microsoft Mesh lehet, de a történtek fényében már egyáltalán nem biztos, hogy a vállalat tényleg olyan komolyan gondolja a metaverzumba való beszállást, ahogy azt a vezérigazgató Satya Nadella szokta hangoztatni a különböző nyilvános szereplésein.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.