Hirdetés

A Toshiba memóriás üzletágát is megvették



|

A Bain Capital mögött több nagy cég is ott van, elvileg 18 milliárd dollárért zsebelik be a Toshiba memóriákkal foglalkozó üzletét.

Hirdetés

Hosszú hónapok óta tartanak a megbeszélések a Toshiba memóriákkal foglalkozó üzletágának a felvásárlásáról. A megkérdőjelezhető befektetések, a könyvelési botrányok olyan szorult helyzetbe hozták a Toshibát, hogy az több milliárd dollárt vesztett, a tőzsdei értékéből pedig több mint 40 százalékot. 

Hirdetés

A Toshiba erre válaszul eredetileg a memóriás üzlet 20 százalékát akarta eladni. Mivel a helyzet rosszabbra fordult, végül már 60 százalék cserélt volna gazdát. Azonban ez sem volt elég mentőöv, a Toshiba most a teljes memóriás üzletágát eladja. 

A vállalat már ki is választotta a neki szimpatikus licitálót, amely a Bain Capital, egy befektetési konzorcium lett. 

A Bain Capital mögött számos nagy cég áll: például az Apple, a Dell, a Kingston és a Seagate. Nincs benne viszont a Foxconn és a Western Digital, ezek a felek külön licitáltak a Toshiba üzletére. A WD-nek egyébként már így is van része a Toshibából, hála a korábbi SanDisk-felvásárlásnak. Emiatt sok gond akadt a licitek során, lehetséges jogi problémák miatt. 

Az effajta felvásárlások általában az érintett cég átszervezésével és részbeni leépítésével járnak, azonban nem túl valószínű, hogy a Toshiba memóriás üzletágát feldarabolnák a Bain Capital befektetői között. A Toshiba memóriás üzletága ugyanis nagyon nyereséges, ezért valószínű, hogy a konzorcium a profitnövelésre törekedne. 

A NAND flash memóriák gyártói között a második legnagyobb a Toshiba, a memóriás üzlet becsült értéke 18 milliárd amerikai dollár. Bár a Toshiba hivatalos közleményt még mindig nem adott ki az elvileg eldőlt felvásárlásról, a Western Digital már kifejezte csalódottságát, és jogi úton folytatja a vitás kérdések rendezését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.